عضو شوید
عضویت سریع
پایان نامه ارشد مدیریت (سایت اصلی)
پایان نامه ارشد حقوق (سایت اصلی)
پایان نامه حسابداری (سایت اصلی)
فروش و دانلود پایان نامه
پایان نامه (ارشد فایل)
پایان نامه ارشد روانشناسی (بلاگ اسکای)
پایان نامه مدیریت
پایان نامه ارشد (پارسی بلاگ)
روانشناسی (لوکس بلاگ)
پایان نامه رشته روانشناسی (روزفا)
پایان نامه (رزبلاگ)
فروش فایل سنجش و دانش
دسترسی به پایان نامه ها (بلاگفا)
آرتین فایل
پایان نامه (بلاگ اسکای)
پایان نامه های پارسی بلاگ 2
پایان نامه و تز (فورکیا)
پایان نامه (نیلوبلاگ)
دانلود پایان نامه ارشد مدیریت (لوکس بلاگ)
پایان نامه ارشد رشته حقوق (میهن بلاگ)
پایان نامه ارشد حقوق (بلاگ اسکای)
پایان نامه مدیریت بازرگانی
پایان نامه رشته حقوق (فورکیا)
دانلود پایان نامه ارشد رشته حقوق (بلاگفا)
دانلود پایان نامه رشته حقوق (روزفا)
دانلود پایان نامه رشته حقوق (رز بلاگ)
پایان نامه حقوق (نیلو بلاگ)
عناوین پایان نامه مدیریت
پایان نامه های حقوق (لوکس بلاگ)
پایان نامه مدیریت صنعتی
پایان نامه ارشد مدیریت (بلاگ اسکای)
پایان نامه روانشناسی (فورکیا)
پایان نامه ارشد حسابداری (فورکیا)
پایان نامه مدیریت حسابداری (فورکیا)
پایان نامه علوم اجتماعی جامعه شناسی
پایان نامه حسابداری (نیلو بلاگ)
پایان نامه مدیریت (فورکیا)
پایان نامه ارشد
پایان نامه حقوق (رزبلاگ)
دانلود پایان نامه (رزبلاگ)
پایان نامه (رزبلاگ) 2
دانلود پایان نامه ها (رزبلاگ 3)
دانلود متن کامل پایان نامه (رزبلاگ)
پایان نامه مالی بازرگانی
پایان نامه حقوق جزا
پایان نامه های حقوقی
ارشد حقوق
پایان نامه ها (پارسا بلاگ)
ارشد - پایان نامه (لوکس بلاگ)
پایان نامه حسابداری
پایان نامه حسابداری فرمت ورد
پایان نامه حسابداری مدیریت
پایان نامه بورس
پایان نامه ارشد حسابداری (لوکس بلاگ)
پایان نامه حسابداری دولتی
پایان نامه ها (سایت بیان)
پایان نامه مدیریت مالی
پایان نامه مدیریت انسانی
پایان نامه مدیریت مالی صنعتی
پایان نامه عمران
پایان نامه ارشد (میهن بلاگ)
متن کامل پایان نامه (رزبلاگ 4)
پایان نامه دانشگاه ها (لوکس بلاگ)
پایان نامه و تحقیق
پایان نامه مدیریت عمران
پایان نامه فرمت ورد( لوکس بلاگ)
پایان نامه ارشد ( لوکس بلاگ)
پایان نامه ارشد دانلود ( لوکس بلاگ)
دانلود پایان نامه ها (پارسا بلاگ)
سایت دانلود پایان نامه (آوا بلاگ)
پایان نامه ها (میزبان بلاگ)
پایان نامه (جوان بلاگ)
پایان نامه کارشناسی ارشد (لاین بلاگ)
دسترسی پایان نامه ارشد
کتاب های دانشگاه علمی کاربردی
دانلود رایگان پایان نامه
میلاد معصومی
دانلود تحقیق
پایان نامه
منابع جدید آزمون دکتری
درمان زودانزالی مردان
منابع آزمون وکالت
دانلود منابع آزمون دکتری هنر
دانلود تست ها و نمونه سوالات دکتری 95
سوالات ارشد و دکتری سنجش و دانش
دانلود تست و نمونه سوال ارشد و دکتری
پایان نامه حقوق
آمار مطالب
آمار کاربران
کاربران آنلاین
آمار بازدید
تکه هایی از متن به عنوان نمونه :
مقدمه
روایت، مهمترین عنصر هر داستانی است. هر نویسندهای برای تعریف کردن داستان خود، از شگردهایی استفاده میکند که روایت داستان او را تشکیل میدهند هر داستان، شیوه روایی خاص خود را دارد که به آن، خصوصیتی منحصر به فرد میدهد. هر چند در ایران درباره داستان و داستان نویسی، مطالب تألیفی و ترجمهای بسیاری منتشر شده است،اما در این میان سهم مطالب مربوط به روایت و روایتشناسی،بسیار اندک است و آن مقداری هم که هست، بیشتر ترجمه است، نه تألیف ترجمههای متون روایت شناسانه خارجی، هر چند مفید هستند، اما به هیچ وجه کافی نیستند هر ملتی ادبیات خاص خود را دارد که ریشه در تاریخ، فرهنگ، اسطورهها و افسانهها، باورها و روانشناسی قوی آن ملت دارد و از این رو ادبیات هیچ دو ملتی با هم یکسان نیست بنابراین روشهای بررسی ادبیات برای هر ملتی با ملت دیگر دارای تمایزاتی است که عدم توجه به آن، موجب بروز خطاها و سوءتفاهمهای بسیاری خواهد شد با این دیدگاه، تکیه صرف به نظریات روایت شناسی خارجی، در شناخت داستانهای ایرانی، نادرست است.
داستان کوتاه معاصر ایران، هر چند تحت تأثیر داستان کوتاه غربی شکل گرفته است، اما به همان نسبت، وامدار ادبیات داستانی کهن ایران نیز هست از این رو، در روایت شناسی آن، باید به این ساخت روایی دو سویه توجه کرد و روش کار را منطبق با ویژگیهای آن تنظیم کرد.
تحقیق حاضر قصد دارد به مطالعه ساختار شناسانه روایت در مجموعه داستان «یکی بود و یکی نبود»، نوشته سید محمد علی جمالزاده، بپردازد. جمالزاده، پدر داستاننویسی معاصر ایران محسوب میشود و مجموعه، تأثیر بسیاری بر شکلگیری و گسترش داستان کوتاهنویسی به شیوه غربی داشت ومطالعه آن، چه از خطر تأثیر پذیری از داستانهای کهن ایران، چه منظوم و چه منشور، و چه از نظر اثرگذاری بر آثار داستانی پس از خود مفید است این نکته که نخستین داستانهای کوتاه فارسی، چگونه روایت شدهاند، ما را در درک بهتر ادبیات داستانی معاصر یاری میکند.
تحقیق حاضر به نه فصل تقسیم شده است. فصل اول به بررسی و نقد نظریات روایت شناسانه معروف پرداخته است. اندیشههای کسانی مثل ارسطو، کلودلوی استروس و فردنیان دوسوسور و کارهای روایت شناسانی مثل ولادیمیرپروپ و میک بال در این فصل معرفی شدهاند.
فصل دوم به بررسی مجموعه داستان «یکی بود و یکی نبود» و نقد آن اختصاص یافته است و در آن سعی شده است این کتاب با نگاهی ساختار گرایانه و نه صرفاً مفهومی، بررسی شود کلیاتی درباره روایت و ساختار آن در داستانهای مجموعه نیز آورده شده است.
از فصل سوم تا فصل هشتم که مهمترین بخش تحقیق محسوب میشود، به بررسی داستانهای مجموعه «یکی بود و یکی نبود»، از دیدگاه روایت شناسی ساختار گرایانه اختصاص دارد. این مجموعه حاوی شش داستان کوتاه به نامهای «فارسی شکر است»، «رجل سیاسی»، «دوستی خاله خرسه»، «درد دل ملا قربانعلی»، «بیله دیگ بیله چقندر» و «ویلانالدوله» است این داستانها هر کدام در فصلی جداگانه مورد بررسی قرار گرفتهاند.
بخش اول هر فصل به خلاصه داستان اختصاص دارد، در بخش بعدی داستان به صورت مختصر نقد شده است و ارزشهای ادبی آن مورد سنجش قرار گرفته است. بخش بعدی که مفصلترین بخش هر فصل است به تحلیل روایی داستان میپردازد. در این بخش ابتدا داستان به واحدهای کوچک روایی تقسیم شده است. درباره هر واحد توضیحاتی داده شده است و کارکرد روایی آن هم به صورت مستقل و هم در زمینه روایی کل داستان و نقش آن در پیشبرد طرح (Plot) داستان مشخص شده است.
امروزه، روایت شناسی با نقد و تحلیل داستان در آمیخته است و روایت شناسی، از ساختارگرایی صرف، به سمت معناگرایی سوق پیدا کرده است. در واقع این معنای هر بخش از داستان، چه ظاهری و چه تلوینی است که کارکرد ساختاری آن را در کل مجموعه مشخص میکند. از این رو در تحلیل روایی واحدها، به مسائل مربوط به نقد و تحلیل داستان نیز توجه شده است و سعی بر این بوده که کار، حالت ساختار شناسانه خشک به خود نگیرد.
در بخش بعدی، ساختار روایی داستان توضیح داده شده است، جدول کارکردهای آن، براساس نظریه پروپ مشخص شده است و با یک نمودار، سعی شده است شکلروایی داستان نشان داده شود. پس تقابلهای دو قطبی موجود در کارکردهای داستان و همچنین تقابلهای دو قطبی موجد در بین شخصیتهای داستانها نیز، براساس نظریه سوسور و یاکوبسن در دو جدول جداگانه مشخص شده است.
فصل نهم و آخر این تحقیق به جمعبندی و نتیجهگیری اختصاص دارد و یافتههای این تحقیق در آن به صورت فشرده آورده شده است.
نظر به این که در زمینه روایت شناسی داستانهای فارسی، چه داستانهای کلاسیک و چه داستانهای سبک جدید، کار قابل ملاحظهای تاکنون صورت نگرفته است، این تحقیق میتواند الگویی برای تحقیقات بعدی باشد.
ادبیات داستانی آمریکایی لاتین با تکیه بر ارزشهای زیباشناسانه و شگردهای روایی خاص خود، امروزه در تمامی دنیا شناخته شده است و علاقمندان بسیاری دارد. ادبیات فارسی نیز ذخایر بسیاری دارد که تاکنون کشف شده یا مورد بررسی جدی قرار نگرفته است درست است که داستاننویسی معاصر ما به تقلید از اسلوب داستاننویسی غربی شکل گرفته است، اما اگر مبانی روایت شناسانه داستانهای کهن منظوم و منشور ما، که در نوع خود بینظیرند، به خوبی شناخته شده و در داستانها، البته با تکیه بر نوآوری، به کار گرفته شود، دور از انتظار نیست که داستاننویسی ما نیز عالمگیر شود. مردم ما، نسل اندر نسل، از این داستانها لذت بردهاند و ناخودآگاه جمعی ما اینگونه داستانها را میپسندد این منظور، جز با مطالعه توأمان ساختار و معنی ادبیات داستان کهن ایران و نه صرفاً مطالعه معناگرایانه، چنان که مرسوم است، محقق نمیشود.
در خاتمه، لازم میدانم از زحمات اساتید محترم، آقای دکتر علی دانشور کیان، که استاد راهنمای این پایاننامه بودند، آقای دکتر علیرضا حاجیاننژاد، که استاد مشاور بودند و کلیه کسانی که مرا در اتمام این تحقیق یاری رساندند، تشکر کنم.
برای دانلود متن کامل پایان نامه اینجا کلیک کنید
کد را وارد نمایید:
تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان دانلود پایان نامه های ارشد و آدرس thesiss.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.
RSS